Bygherre

Saint Gobain Distribution Denmark A/S.

Kontakt

Allan Kristiansen, Facility Manager

Strunge Jensen A/S' ydelser

Bygherrerådgivning.

Arkitekt

KSH Arkitekt

Rådgivende Ingeniører

Arne Elkjær A/S

Totalentreprenør

DS Flexhal A/S

Økonomiramme

Ønskes ikke offentliggjort

Areal

2.600 m2

Periode

2011-2012

Klimacenter i Næstved​

Strunge Jensen A/S har udført alle bygherrerådgivningsydelser inden for konstruktions-, vvs- og el-arbejder i forbindelse med opførelsen af klimacenter og butik. 

Klimacentret er opført som lavenergibyggeri efter BR2015-krav. Glasfacaden har en solindtrængning på blot 38 %. Det er den første bygning af den størrelse i Danmark, der kun oplyses af LED ude såvel som inde. Bygningen opvarmes af 3 forskellige typer jordvarme. Såfremt det bliver rigtig koldt, er der etableret et pillefyr og en gaskedel i reserve.

250 m² solceller på taget producerer elektriciteten. En solfanger på facaden sørger for det varme vand. Alle installationer og forbruget styres i et 70 m² teknikrum. Inde i klimacentret er der opført et mindre hus, der i den ene halvdel er opbygget som et typisk typehus fra 70'erne med de energifor-bedringer, man kan installere for at spare på energiforbruget. 

Den anden halvdel er opbygget som et nyt hus med de nyeste klimain-stallationer. Herved vises, hvordan man kan optimere energiforbruget i både ældre og nye bygninger.​

KONTAKT

​​Telefon: 56141030

E-mail: ingenioer@strunge.dk

LinkedIn: FØLG OS

ADRESSE

​​Strunge Jensen A/S

Rådgivende Ingeniører F.R.I.​​​

Stensbjergvej 1, 3. sal, 4600 Køge​

​CVR-nr.: 12565771​​​