Bygherre

Tivoli København.

Kontakt

Underdirektør Mogens C. Ramsløv

Strunge Jensen A/S' ydelser

Ingeniørrådgivning

Andre tilknyttede teknikere

Arkitekten Jumana J Brodersen og Tivolis egen arkitekt

Entreprenør

Tscherning A/S, Neubert & Søn A/S, HJE Ventilation A/S, DI-teknik, m.fl.

Økonomiramme

Tocifret millionbeløb i kr.

Areal

1.300 m2, centralt beliggende i hjørne af Tivoli

Periode

2010

Tivoli Rasmus Klump legeplads​

Strunge Jensen A/S varetog ingeniørrådgivningen i alle projektfaser i forbindelse med etablering af Rasmus Klumps Verden i Tivoli. Byggeriet blev udført i hovedentreprise.

I Rasmus Klumps Verden har børn adgang til 40 aktiviteter på en legeplads, der er delt i to områder: et for de helt små børn og et til de større børn. Legepladsen er indrettet med et meget varieret terræn i forskellige højder med legeøer, kravlerør og faldunderlag i forskellige farver. 

Der er etableret en musiklegeplads, og der er pladser, hvor der kan spises medbragt mad. Der er tilknyttet en enkelt forlystelse ”Fyrtårnet” med 6 ”både”, formet som fortidsdyr. Under legepladsen ligger pandekagehuset i hvalen Valdes gab. 

Pandekagehuset har plads til 50 gæster og indeholder salgsareal med tilberedning af pandekager i åben forbindelse med restauranten. Ved siden af pandekagehuset blev indrettet toiletter og pusleområde. Pandekagehuset er udført i overensstemmelse med gældende energikrav.

Det samlede byggeri blev opført under tidspres. Første spadestik blev taget ultimo januar 2010, og Rasmus Klumps Verden stod klar til indvielse d. 12. maj 2010.

​Der er alle steder udført vandtætte betonkonstruktioner under terræn. Grundvandsspejlet blev sænket i byggefasen, men da byggeriet stod færdigt, krævedes ingen særlig drift i form af pumpning. Bassinernes dybde på 6,5 meter gav ligeledes en række udfordringer med hensyn til tæthed.​

I forbindelse med udbuddet, der blev gennemført digitalt, blev tænkt anderledes. Entreprenørerne blev pålagt at foretage prøve-støbninger, ud fra en fastlagt geometri, svarende til husets form og udtryk. Prøvestøbningerne indgik i udvælgelsen af entreprenør. Samtidig var prøvestøbningen reference for øvrige støbninger, da disse blev udført på stedet.​

KONTAKT

​​Telefon: 56141030

E-mail: ingenioer@strunge.dk

LinkedIn: FØLG OS

ADRESSE

​​Strunge Jensen A/S

Rådgivende Ingeniører F.R.I.​​​

Stensbjergvej 1, 3. sal, 4600 Køge​

​CVR-nr.: 12565771​​​