Bygherre

Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling samt Stiftelsen Sorø Akademi

Strunge Jensen A/S' ydelser

Ingeniørrådgivning af konstruktioner, vvs, ventilation, indeklima, energi, brand, el & cts ifm. hovedprojekt og udbudsmateriale, tværfaglig kvalitetsstyring, fagtilsyn samt bidrag til drifts- og vedligeholdelsesplan.

Arkitekt

Bertelsen & Scheving Arkitekter A/S

Fredningsstatus

Bagbygning af høj bevaringsværdi

Periode

2016-2018

Sorø Akademi

Sorø Akademi som til dagligt huser 25 alumner, opført i 1855 og 1919, har været igennem en gennemgribende istandsættelse og renovering af alt lige fra udskiftning af tagetagen, fugtsikring og etablering af nye tekøkkener til nye badeværelsesforhold mm. Under istandsættelsen har der også været sat stort fokus på at miljø- og energioptimere akademiet, så komforten og indeklimaet kunne blive bragt op til nutidige standarder.

Alt arbejdet er udført med stor respekt for bygningens bærende kulturhistoriske værdier samtidig med, at de eksisterende bygningsdele er genoprettet og forbedret, hvor den byggetekniske kvalitet har været eller fremtidigt er utilstrækkelig til at hindre skader. Alle alumnerne blev genhuset i takt med, at byggeriet skred frem og akademiet stod endeligt færdigt i november 2017.

Rektor Kristian Jacobsen:

”Eleverne er vilde med værelserne. Bygningen har været skilt ad og samlet igen. Der er kommet nye vinduer med energiglas og meget bedre ventilation. Før peb det jo ind alle steder. Jeg er super-tilfreds med resultatet. Jeg er så stolt af, hvad vi har præsteret med bagbygningen. At vi har formået at lave noget, der er energirigtigt, og som sparer på driften, så vi ikke udleder så meget CO2 samtidig med, det er blevet så smukt. Det er virkelig lavet med respekt for skolen og for den arkitektoniske stil, der er.”

KONTAKT

​​Telefon: 56141030

E-mail: ingenioer@strunge.dk

LinkedIn: FØLG OS

ADRESSE

​​Strunge Jensen A/S

Rådgivende Ingeniører F.R.I.​​​

Stensbjergvej 1, 3. sal, 4600 Køge​

​CVR-nr.: 12565771​​​